
Makrela wędzona jest pyszna sama w sobie, ale jako pasta do kanapek smakuje jeszcze lepiej. Jest wyrazista w smaku, a do tego prosta i szybka w wykonaniu. Polecam każdemu, kto chce urozmaicić swoje codzienne menu.
SKŁADNIKI (1 duża miska):
- 2 makrele wędzone
- 3 ogórki kiszone
- 1/2 cebuli
- 3-4 łyżki majonezu (opcjonalnie, można zrobić bez)
- pieprz
Makrele obrać ze skóry i ości, następnie zmielić w maszynce lub rozdrobnić widelcem (polecam mielenie). Ogórki oraz cebulę pokroić w drobną kostkę. Rybę i warzywa włożyć do jednej miski, dodać majonez (jeżeli chcesz uzyskać zdrowszą i mniej kaloryczną pastę to pomiń majonez), odrobinę pieprzu i dokładnie wymieszać. Gotowe!
Bon appétit :)
Pozdrowienia, Monika :)
uwielbiam :)
PorcelainDesire