Roladki z cukinii z serem, suszonymi pomidorami i rukolą

Dzisiejszy przepis może nie jest Walentynkowy, ale za to doskonale sprawdzi się na poczęstunek lub przystawkę do kolacji. Mam wrażenie, że w Polsce cukinia ciągle jest mało znana i używana. Ja ją uwielbiam i zachęcam Was do wprowadzenia jej do diety, ponieważ jest warzywem zdrowotnym, niskokalorycznym oraz lekkostrawnym. Oprócz tego jest cennym źródłem takich pierwiastków jak wapń, fosfor, żelazo, magnez, oraz witamin B1, B2, PP i C. Zapraszam na roladki! :)
przekąska

SKŁADNIKI:

  • 1 cukinia
  • 5 pomidorów suszonych
  • kostka sera (ilość sera w zależności od upodobań)
  • rukola
  • chili w proszku
  • pieprz, sól
  • oliwa z oliwek
  • + wykałaczki
Cukinię umyć i obrać po dwóch stronach (zostawić trochę skórki po bokach). Następnie pokroić ją w długie plastry. Na patelni rozgrzać oliwę, położyć plastry cukinii i posypać odrobiną chili, pieprzu oraz soli. Smażyć z każdej strony do zarumienienia. Na tak przyrządzone plastry cukinii kłaść paski sera, pomidorów suszonych, listki rukoli, zawijać i spinać wykałaczką. Gotowe!
Bon appétit :)
przekąska
przekąska

Najedzona

cześć! tu Monika 🖐️ pokażę Ci miejscówki kulinarne w Trójmieście 📍 zabiorę w podróż w poszukiwaniu nowych smaków 🌍 #lesswastepolska 🌱 po więcej zapraszam na instagram @najedzonapl

3 thoughts on “Roladki z cukinii z serem, suszonymi pomidorami i rukolą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.